ГоловнаЕкономікаДержава

Криклій анонсував установлення на дорогах ще 25 комплексів Weight-in-Motion

Вони з'являться в основному на мостах через Дніпро і біля портів.

Криклій анонсував установлення на дорогах ще 25 комплексів Weight-in-Motion
Фото: facebook/WiM Зважування в русі

2020 року заплановано встановити 30 комплексів автоматичного зважування в русі (Weight-in-Motion) на дорогах біля морських портів і на мостах через Дніпро.

Про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури.

"Автоматичний габаритно-ваговий контроль 2020 року перейде до повноцінного функціонування. Перші шість комплексів уже працюють у тестовому режимі. 2020 року проводимо сертифікацію пілотних WiM-комплексів. 25 WiM будуть встановлені на дорогах державного значення, в основному на мостах через Дніпро і біля портів. Плануємо тестування роботи Центру обробки даних і введення обміну інформацією Укртрансбезпека - МВС", - розповів міністр Владислав Криклій на дорожньому форумі "Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування", який пройшов у Києві у вівторок.

Нагадаємо, на початку вересня 2019 року Верховна Рада прийняла закон про автоматичний габаритно-ваговий контроль за допомогою комплексів зважування вантажівок у русі (Weight-in-Motion).

За перевищення габаритно-вагових норм на рівні 5-10% на власника автомобіля буде накладатися штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімуму доходів громадян; 10-20% - 1000 мінімумів; понад 20% - 2000 мінімумів. Надходження від штрафів підуть у Дорожній фонд.

З осені 2019 року на основних трасах біля Києва почали встановлювати перші шість WiM-комплексів. Вони розташовані на дорогах М-01 (Київ - Чернігів - Нові Яриловичі), М-03 (Київ - Харків - Довжанське), М-05 (Київ - Одеса), М-06 (Київ - Львів - Чоп), М-07 (Київ - Ковель - Ягодин). На чотирьох локаціях заміри будуть здійснюватися в обох напрямках руху, на двох - тільки в бік Києва.

Перший WiM-комплекс у Калинівці тільки за один місяць роботи зафіксував 200 фактів перевантаження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram