ГоловнаЕкономікаДержава

У 19 областях України заборгували з виплатами субсидій

За інформацією Рахункової палати, є ризик, що їх не буде погашено до кінця року.

У 19 областях України заборгували з виплатами субсидій
Фото: ekonomika.ko.net.ua

На початок 2020 року в 19 областях України була заборгованість з виплати субсидій і пільг. Про це повідомили в пресслужбі Рахункової палати.

Є ризик, що її не буде погашено в цьому році, повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан. За його словами, найбільший борг у Львівській області - 7,2 млн грн, у Дніпропетровській області - 4,9 млн, у Київській області - 0,6 млн грн, у Запорізькій - 0,5 млн.

"Це свідчить про одне - фактична потреба в таких витратах за рахунок субвенції не забезпечена. Загалом у 19 областях станом на 1 січня 2020 року за наданими пільгами та житловими субсидіями була кредиторська заборгованість у розмірі 14,6 млн гривень. Комусь така сума в масштабах усієї країни буде здаватися не значною. Але є загроза, що її не буде погашено. А це допомога тим, хто сьогодні не може сам оплатити комунальні послуги через високі тарифи", - сказав Пацкан.

За його словами, ризик непогашення заборгованості обумовлений тим, що в законі про держбюджет на 2020 рік надання цієї субвенції місцевим бюджетам не передбачено.

Нагадаємо, в грудні прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що всі отримувачі субсидій упродовж цієї зими її не втратять, правила їх надання не змінюватимуться. Він також зазначив, що "немає проблем з коштами державного бюджету для цього".

Раніше міністр фінансів Оксана Маркарова повідомляла, що в 2020 році на виплату субсидій передбачено 47 млрд гривень, що майже на 9 млрд менше, ніж у 2019 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram