ГоловнаЕкономікаДержава

Радник прем'єра Юрій Голик: За всю історію незалежності не було більш амбітного плану ремонту доріг

Навесні розпочнеться так зване «Велике будівництво»

Радник прем'єра Юрій Голик: За всю історію незалежності не було більш амбітного плану ремонту доріг

2020 року в Україні буде відремонтовано 4 000 км доріг міжнародного і національного значення, а також 2 500 км доріг місцевого значення. Програму «Зшити країну» презентували прем'єр-міністр Олексій Гончарук, міністр інфраструктури Владислав Криклій і голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Радник прем'єр-міністра Юрій Голик у коментарі РБК-Україна заявив: «За всю історію незалежності України ще не було таких амбітних планів ремонту доріг. І йдеться не про ямковий ремонт, а про капітальний».

За словами Голика, цього року в Дорожній фонд закладено рекордні 31 млрд гривень, ще 20 млрд залучать від міжнародних організацій. Верховна Рада вже схвалила законопроєкти, які дозволяють Укравтодору залучати ресурси під державні гарантії.

«При цьому прем'єр-міністр Олексій Гончарук особливо наголосив, що, ремонтуючи дороги, уряд і приватні підрядники зобов'язані особливу увагу приділяти безпеці. У 2018 році на питання безпеки на дорогах з бюджету не було витрачено жодної копійки, тому кількість ДТП і смертей продовжує зростати. Наша мета - знизити смертність на дорогах до мінімуму, а в недалекому майбутньому - до нуля», - розповів радник голови уряду.

Він також нагадав, що навесні розпочнеться так зване «Велике будівництво». Голик зазначив, що Укравтодор відмовиться від практики робити ремонт ділянками - відтепер всі дороги ремонтуватимуть від початку до кінця і, залежно від протяжності та складності, - протягом одного року.

За словами Голика, також результатом спільних зусиль парламенту та уряду зі спрощення і стандартизації тендерних процедур, оцінки та контролю якості стане розвиток конкуренції на ринку автодорожніх робіт.

«І, звичайно, як сказав Олександр Кубраков, ми будемо всіляко захищати результати нашої праці: по-перше, підрядники будуть зобов'язані давати гарантію, по-друге, ми будемо серйозними темпами збільшувати кількість пунктів вагового контролю, щоб захистити дороги від руйнування внаслідок незаконних перевантажень транспорту», - додав він.

Раніше радник прем'єр-міністра Юрій Голик демонстрував, як йде підготовка до «Великого будівництва» - проєкту, який передбачає будівництво 100 нових шкіл, 100 дитсадків, 100 стадіонів і 4 000 км доріг протягом року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram