ГоловнаЕкономікаДержава

Глава "Укравтодору" Кубраков розповів про амбітну програму ремонту доріг

Держава планує оновлення 6 тис. км доріг.

Глава "Укравтодору" Кубраков розповів про амбітну програму ремонту доріг
Фото: facebook.com / Alexander Kubrakov

27 січня в Києві відбулася презентація програми оновлення українських доріг, яку представили прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, міністр інфраструктури України Владислав Криклій і керівник "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Як зазначив Кубраков, "Укравтодор" планує оновлення 6 тис. км доріг.

"Рекордні 85 млрд грн залучених коштів. І нова управлінська політика. Все це допоможе зробити цей рік переломним. Коли ми приступали до роботи, то мали чітке уявлення про те, з якими викликами зустрінемося. Вони базові: корупція, застаріла система регіонального управління, бюрократія і найголовніше - це погані дороги", - зазначив він.

За словами Кубракова, поки 90-95% всіх українських доріг перебувають в незадовільному стані і близько половини з них потребує повного оновлення.

"Чому у нас вийде? По-перше, жорстка і прозора кадрова політика: вже оновили 70% керівного складу служб автомобільних доріг в областях, а зараз активно впроваджуємо внутрішню систему KPI і незалежну оцінку якості робіт підрядників. Оптимізація закупівельного процесу: розробляємо єдині кваліфікаційні вимоги, єдину тендерну документацію, єдиний типовий договір. Міжнародне партнерство і впровадження сучасних рішень: співпраця з IT-компаніями в сфері Big Data, smart-планування з орієнтацією на кількісні і якісні показники, розвиток ІТС (інтелектуальної транспортної системи) і диджиталізація процесів. Цілі дуже амбітні. Але з тією підтримкою, яку ми маємо від бізнесу, всіх гілок державної влади і громадськості - у нас все вийде", - підкреслив Кубраков.

Раніше радник прем'єр-міністра Юрій Голик повідомив, що на ремонт доріг в 2020 році додатково витратять 20 млрд грн, оскільки Верховна Рада дозволила залучати кредитні кошти обсягом до 20 млрд гривень на проведення дорожньо-будівельних робіт. Це стало можливим завдяки прийняттю законопроєктів №2660 і №2661 про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram