ГоловнаЕкономікаБізнес

Нацбанк дозволив "Розетці" надавати платіжні послуги

Одна з компаній Чечоткіна стала оператором платіжних послуг.

Нацбанк дозволив "Розетці" надавати платіжні послуги
Фото: пресс-служба НБУ

Національний банк зареєстрував нового оператора послуг платіжної інфраструктури - ТОВ "Уапром", яке належить власнику "Розетки" Владиславу Чечоткіну та його дружині Ірині Чечоткіній.

"Національний банк України погодив умови і порядок діяльності оператора послуг платіжної інфраструктури ТОВ «Уапром»", - повідомив НБУ в понеділок.

"Уапром" надаватиме послуги з технологічного супроводу переказу коштів з використанням платіжних карток, систем дистанційного банківського обслуговування (інтернет-банкінг), обслуговуватиме операції з електронними грошима, а також надаватиме супутні послуги інформаційного та технологічного характеру.

За даними Нацбанку, "Уапром" став уже 30 зареєстрованим оператором послуг платіжної інфраструктури, які мають право надавати відповідні послуги в Україні.

За даними Youcontrol, кінцевими бенефіціарами ТОВ "Уапром" є власник компанії Rozetka Владислав Чечоткін (50%) і його дружина Ірина Чечоткіна (50%), які контролюють її через кіпрську компанію Temania Enterprises Ltd. Вона ж володіє ТОВ "Розетка.Уа".

Нагадаємо, що в 2018 році "Розетка" отримала дозвіл на придбання контролю в групі EVO, куди входять торговельні майданчики Prom.ua, Bigl.ua, Shafa.ua, Crafta.ua, Kabanchik.net, Zakupki.prom.ua, Satu.kz, Deal.by та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram