ГоловнаЕкономікаДержава

Гончарук заявив, що "Укрзалізницю" не будуть продавати чи передавати в концесію

Украинская железная дорога останется под контролем государства. 

Гончарук заявив, що "Укрзалізницю" не будуть продавати чи передавати в концесію
Фото: Евгений Кравцов\ФБ

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що "Укрзалізницю" не будуть продавати чи передавати в концесію. Німецький залізничний оператор Deutsche Bahn надаватиме консультаційні послуги.

Ця співпраця дозволить підвищити ефективність і якість залізничних перевезень в Україні, написав Гончарук у Facebook.

"Розвінчую всі міфи навколо цього питання. Зараз наша команда веде переговори з німецькою стороною про подальшу співпрацю в операційній діяльності, в наданні консультаційних послуг з боку німецької залізниці", - пояснив він.

Гончарук підкреслив, що українська залізниця залишається під повним контролем держави.

Нагадаємо, 22 січня Мінінфраструктури та німецький Deutsche Bahn підписали меморандум про співпрацю. Під час ланчу в рамках Всесвітнього економічного форуму прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, заявив, що "Укрзалізницю" віддадуть в управління німецької компанії на 10 років.

"Так, ми хочемо віддати німцям в управління на 10 років залізницю. Ми пов'язуємо із цим дуже важливим рішенням не тільки долю цієї інфраструктурної одиниці", - переказала слова українського прем'єра "Ліга. Бізнес".

Німецький національний оператор залізничних перевезень Deutsche Bahn спростував інформацію про те, що буде управляти "Укрзалізницею"протягом 10 років. Представники компанії повідомили, що будуть консультувати і підтримувати "Укрзалізницю" в підприємницьких і технічних питаннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram