ГоловнаЕкономікаФінанси

Низькі відсотки за євробондами дозволять державі економити по 2 млн грн щодня, - Гончарук

"Ми замінюємо борги - віддаємо дорогі, а беремо значно дешевші".

Низькі відсотки за євробондами дозволять державі економити по 2 млн грн щодня, - Гончарук
Фото: kmu.gov.ua

Завдяки рекордно низьким ставкам за євробондами уряд зможе більш ефективно розпоряджатися держбюджетом і економити по 2 млн гривень щодня. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"У спадок нашому уряду дісталася купа боргів з божевільними відсотками. Для розуміння: обслуговування держборгу - це найбільша стаття витрат з держбюджету. У середньому до 2022 року вона становитиме 484 млрд грн на рік. Саме тому ми розмістили євробонди за найдешевшими в історії України процентними ставками. Простими словами, ми замінюємо борги - віддаємо дорогі, а беремо значно дешевші. Що вигідно для нашої держави", - написав прем'єр.

Він також зазначив, що минулого року процентні ставки на зовнішні запозичення України становили приблизно 6,75% на рік. Зараз же, за словами керівника уряду, держава бере в борг 1,25 млрд євро під 4,375% річних.

"Фактично завдяки цьому ефективному вирішенню ми економимо для державного бюджету 2 млн грн на день. А ці гроші будуть спрямовані на програми соціально-економічного розвитку. Це яскраво демонструє довіру інвесторів до державної політики, яку проводить уряд під егідою президента Володимира Зеленського", - зазначив голова Кабміну.

Він також підкреслив, що довіра до України є основою подальшого розвитку інвестиційного потенціалу держави, веде до створення нових робочих місць.

"Довіра до держави - основа інвестиційного потенціалу країни. А інвестиції - це робочі місця для українців. Що більше довіри, то нижча процентна ставка. Україна на правильному шляху!" - підсумував прем'єр Гончарук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram