ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський, Гончарук і Маркарова провели в Давосі переговори з главою МВФ

Україна досі не виконала умов для нової кредитної програми.

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Олексій Гончарук і міністр фінансів Оксана Маркарова провели в Давосі переговори з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Пресслужба президента повідомила, що вони говорили про перебіг судової реформи, зміцнення верховенства права та впровадження структурних реформ.

Фото: president.gov.ua

Також обговорювали перспективи програми розширеного фінансування на $5,5 млрд, про яку Україна і МВФ домовилися наприкінці 2019 року. Пресслужба прем'єр-міністра зокрема повідомила, що з Георгієвою говорили про виконання попередніх умов, необхідних для затвердження нової кредитної програми.

Перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова раніше говорила, що для початку програми Україна повинна ухвалити закон про обіг земель сільськогосподарського призначення і закон про гарантії неповернення збанкрутілих банків колишнім власникам.

Нагадаємо, що нова кредитна програма розширеного фінансування (EFF) на $5,5 млрд повинна замінити нинішню 14-місячну програму stand-by (SBA) на $3,9 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram