ГоловнаЕкономікаБізнес

Одеську трасу між Білою Церквою і Ставищем ремонтуватиме турецька фірма Onur

Загальна довжина ділянки - близько 40 км.

Фото: facebook.com / САД у Київській області

Турецька компанія Onur 20 січня виграла тендер на капітальний ремонт близько 40 км траси М-05 Київ - Одеса між Білою Церквою і Ставищем.

Про це йдеться на сайті "Укравтодору".

Контракт розбитий на три лоти:

  • лот 1: км 87+442 - км 98+400 (ділянка починається зі з'їзду на Білу Церкву, перетинає Рось і закінчується біля села Бикова Гребля);
  • лот 2: км 98+400 - км 113+400 (ділянка починається біля Бикової Греблі та закінчується на кордоні Білоцерківського і Ставищенського районів);
  • лот 3: км 113+400 - км 128+028 (ділянка починається на кордоні Білоцерківського і Ставищенського районів і закінчується поблизу смт Ставище).

Ремонт передбачає дорожні, мостові, дренажні та допоміжні роботи.

Тендер проводили в рамках проєктів з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. працює на ринку з 2004 року. Проводить роботи з будівництва та реконструкції в Хорватії, Україні, Тунісі, Молдові, Омані, Екваторіальній Гвінеї та Туркменістані.

Нагадаємо, автодорога державного значення М-05 Київ - Одеса є частиною міжнародного транспортного європейського коридору Е95 Гельсінкі - Київ - Одеса - Димитровград - Алексанруполіс. Це єдиний в Україні коридор категорії 1-Б по всій протяжності дороги.

Інтенсивність руху на М-05 становить від 10 до 48,5 тисяч автомобілів на добу в Київській області, в Черкаській області - від 10 до 16 тисяч автомобілів на добу, в Одеській області - від 10 до 40 тисяч автомобілів на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram