ГоловнаЕкономікаДержава

Чотири лідери профспілки шахтарів Львівської області оголосили голодування

Зарплатна заборгованість перед ДП "Львіввугілля" становить понад 300 млн гривень.

Чотири лідери профспілки шахтарів Львівської області оголосили голодування
Фото: facebook/Михайло Волинець

Чотири лідери профспілки шахтарів Львівської області оголосили голодування на знак протесту проти невиплати зарплат.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Голодування на знак протесту проти невиплати зарплат оголосили керівник Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Мирослава Кафтан (шахта "Лісова"), голови ППО НПГУ шахт "Межирічанська", "Степова" та "Червоноградська" ДП "Львіввугілля" Василь Лесняк, Василь Семканич і Валерій Бабій відповідно", - написав Волинець на своїй сторінці у фейсбуці.

Фото: facebook.com/VolynetsMykhailo

Він повідомив, що голодуючі перебувають у приміщенні Львівської ОДА і не збираються залишати будівлю, поки не буде вирішено питання заборгованості перед працівниками підприємства.

Лідери профспілки гірників вимагають, щоб в.о. голови Львівської ОДА терміново доповів президенту про критичну заборгованість і кризу в галузі.

За словами Михайла Волинця, станом на 16 січня зарплатна заборгованість перед ДП "Львіввугілля" становить 317,79 млн грн (грудень, листопад, частково жовтень 2019).

Нагадаємо, 12 листопада 2019 року шахтарі Львівської області попросили президента Володимира Зеленського погасити 354 млн гривень боргу із зарплати. У зверненні йшлося про те, що ситуація може призвести до соціального вибуху в регіоні з населенням 150 тис. осіб.

14 листопада Міністерство фінансів України переказало мільярд гривень на виплату заборгованості із зарплат шахтарям Донбасу, Волині і Львівської області.

17 грудня СБУ викрила керівництво "Львіввугілля" на махінаціях із зарплатами шахтарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram