ГоловнаЕкономікаДержава

Deutsche Bahn і "Укрзалізниця" 22 січня підпишуть меморандум про співпрацю

Його підпишуть у Давосі.

Deutsche Bahn і "Укрзалізниця" 22 січня підпишуть меморандум про співпрацю
Фото: https://cfts.org.ua/

Найбільший залізничний оператор Німеччини Deutsche Bahn і "Укрзалізниця" завтра, 22 січня, в Давосі (Швейцарія) планують підписати меморандум про співпрацю.

Як пише ЦТС, це випливає з листа-запрошення на церемонію підписання, копію якого оприлюднив народний депутат України, член транспортного комітету ВРУ Олександр Скічко.

Нардеп зазначив, що співпраця української та німецької залізничних компаній не передбачає приватизацію першої, а буде полягати в організації нової форми управління "Укрзалізницею".

"Готується масштабний проєкт співпраці "Укрзалізниці" і найбільшого німецького залізничного оператора Deutsche Bahn. Одразу відповім, що це не приватизація і не концесія. Йдеться про залучення німецьких експертів, досвіду, управлінських і технологічних рішень", - написав Скічко.

"Завтра ми вирушаємо в Давос по добрі новини, має бути підписаний меморандум про співпрацю з Deutsche Bahn. Відразу скажу - це не означає, що після цього на залізниці все зміниться за один день. Для цього потрібно виконати багато роботи, і співпраця з німцями стане потужною основою для змін", - резюмував він.

Фото: cfts.org.ua

Нагадаємо, раніше Deutsche Bahn підтримував необхідність реформування "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram