ГоловнаЕкономікаФінанси

Голова Ради НБУ закликав до діалогу з Коломойським у питанні ПриватБанку

"Усе залежить від того, що він запропонує державі".

Голова Ради НБУ закликав до діалогу з Коломойським у питанні ПриватБанку
Фото: Соня Кошкина

Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин вважає, що державі варто піти на "конструктивний діалог" із колишніми власниками ПриватБанку.

"Я повністю поділяю позицію президента Володимира Зеленського: в кожній справі ми повинні захищати інтереси держави Україна, кожного українця. Це питання чи судових рішень, чи інших процедур: усе залежить від того, що він [ексвласник ПриватБанку Ігор Коломойський] запропонує державі і яку тактику оберуть нинішні власники банку. І чи потрібен йому ПриватБанк? Можливо, більше потрібно захистити свою ділову репутацію? Але це питання до Ігоря Валерійовича. Це питання ділових конструктивних переговорів колишніх і нинішніх власників, я закликаю до конструктивного діалогу", - сказав Данилишин в інтерв'ю "Главкому".

Як аргумент Данилишин вказав на високу вартість судових розглядів.

"Тільки НБУ за ці роки вже витратив майже мільярд гривень на судові позови в інстанціях різних рівнів у справі Привату. Знаєте, скільки судів різного рівня зараз відбувається на тему ПриватБанку? Понад 600! А сам Приват скільки витрачає на суди з колишнім власником? А ці кошти могли б надійти до бюджету", - сказав він.

Нагадаємо, що Данилишин очолює Раду НБУ четвертий рік. За цей час він не раз критикував правління Національного банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram