ГоловнаЕкономікаДержава

Із 35 заводів "Укрспирту" 20 не здатні виробляти спирт, - Мінекономіки

Мінекономіки готує "Укрспирт" до передачі на приватизацію.

Із 35 заводів "Укрспирту" 20 не здатні виробляти спирт, - Мінекономіки
Одно из предприятий "Укрспирта"
Фото: 112.ua

Із 35 заводів концерну "Укрспирт" 20 підприємств не можуть виготовляти спирт. Про це повідомив пресцентр Міністерства економіки за підсумками своєї щомісячної наради.

"Серед 35 підприємств концерну "Укрспирт" три виробляють харчовий спирт, один випускає лікеро-горілчану продукцію, ще чотири заводи виготовляють спиртову продукцію технічного призначення. 7 заводів можуть відновити виробництво протягом місяця. Чотири підприємства перебувають у незадовільному технічному стані і не здатні здійснювати виробничу діяльність, решта 16 потребують істотної модернізації", - сказано в повідомленні.

Під час наради учасники повідомили про перебіг виконання заходів для подальшої передачі підприємств "Укрспирт" у Фонд держмайна і приватизації.

"У нас є чіткий план підготовки підприємств до приватизації, і ми будемо зустрічатися щомісяця з керівниками підприємств, щоб перевіряти перебіг його виконання. Зараз керівники звітували про підготовку документації, необхідної для передачі від органу управління до ФДМУ. Наступний крок: підготувати нову редакцію статутів і завершити інвентаризацію", - розповів заступник міністра розвитку економіки Тарас Висоцький.

Нагадаємо, 11 грудня президент Володимир Зеленський підписав свій законопроєкт, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року.

Закон передбачає, що виробляти спирт зможе будь-яка компанія, яка отримає необхідну ліцензію. Для отримання ліцензії суб'єкт господарювання повинен бути обладнаний цілодобовими системами відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції, а їх відключення буде підставою для відкликання ліцензії. Зараз спирт легально випускають тільки заводи ДП "Укрспирт".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram