ГоловнаЕкономікаБізнес

Дубілет пообіцяв спростити взаємодію бізнесу з військкоматами

"Дуже елегантне рішення".

Дубілет пообіцяв спростити взаємодію бізнесу з військкоматами
Фото: НБУ

Кабмін складає план проєкту, який спростить взаємодію бізнесу з військкоматами і зменшить бюрократію.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет

"Ми знайшли, як мені здається, дуже елегантне рішення, як зменшити бюрократію для українського бізнесу. Одна з частих скарг стосується військкоматів. За нашими законами, компанії повинні з ними постійно листуватися щодо своїх співробітників. Усе листування відбувається в паперовому вигляді", - пояснив він.

Проєкт, який покликаний це усунути, складається з двох частин. Оскільки компанії подають звітність про своїх співробітників у податкову службу, в неї пропонується додати декілька пунктів щодо військових квитків. Таким чином паперові документи стануть не потрібними.

Друга частина стосується того, що бізнес повинен повідомляти військкомати про зміни в даних своїх співробітників. Тому Кабмін має намір зробити автоматичним збір інформації з уже наявних реєстрів. Ці дані будуть так само автоматично розсилатися у військкомати, "не відволікаючи бізнес".

Очікують, що проєкт і зміни в законодавство запрацюють до кінця 2020 року.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ про військовий призов у 2020 році. Він буде проходити шість місяців: у квітні-червні та жовтні-грудні. При цьому призову підлягатимуть юнаки та чоловіки у віці 18-27 років, а не 20-27 років, як було п'ять попередніх років. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram