ГоловнаЕкономікаБізнес

Компанія, що управляє елеватором у Кам'янському, заявляє про поширення сайтом СБУ неправдивої інформації про підприємство

Компанія, що управляє елеватором у Кам'янському, заявляє про поширення сайтом СБУ неправдивої інформації про підприємство

13 лютого в українських ЗМІ пройшла новина про те, що СБУ виявила в Дніпропетровській області нібито нелегальний елеватор, який без усяких документів приймав агропродукцію у місцевих фермерів і експортував її за кордон. Як повідомляють "Українські новини", в новині не називалися ні компанія, ні імена власників, не вказувалася локація елеватора. Однак завдяки фотографіям власники і співробітники елеватора дізналися, що мова йде про їхнє підприємство.

ТОВ "КІ.МОД", власники терміналу в порту міста Кам'янське, заявили, що інформація про нелегальний елеватор не відповідає дійсності і є фейком, де першоджерелом виступає офіційний сайт державної служби. Компанія "КІ.МОД" в особі директора Наталії Кірсанової звернулася до ЗМІ з проханням звернути увагу на ситуацію.

"На нашому підприємстві дійсно проводили обшуки 11 лютого. Під час обшуку жодної документації співробітники СБУ не вилучали, про бухгалтерські документи жодного разу не запитували, навіть теоретично вони не могли знайти документи нібито "чорної бухгалтерії ", про яку пише сайт служби. В новині власники терміналу означені як якась група. Наше підприємство не належить жодній  групі, ми є законними власниками, не займаємося ні збутом, ні експортом продукції, як пишуть у новині, а тільки здаємо в оренду площі порту", - йдеться в пресслужбі.

Там заявляють, що побудувати елеватор без дозвільної документації неможливо. І елеваторний комплекс працює абсолютно легально, введений в експлуатацію, є всі підтверджувальні документи.

"Усю продукцію на елеватор завозять клієнти підприємства, ми не ведемо жодних операцій з фермерами із закупівлі та експорту. Всі податки ми сплатили державі, що відображено у фінансових документах підприємства. Під час обшуку слідство навіть не запросило нашу фінансову звітність, на яких тоді підставах стверджується , що ми її не відображали?

У новині згадувалося, що на підприємстві нібито не дотримуються санітарних норм, що теж не відповідає дійсності. Останні півроку нас неодноразово перевіряли санітарні, екологічні та інші інспекції, але значних порушень виявити не змогли. Під час навантаження якість продукції обов'язково контролюється сюрвеєрами  (незалежні експерти якості продукції ) і представниками покупців. Ми не маємо ні права, ні можливості відвантажувати неякісну продукцію", - заявили на підприємстві.

При цьому директор елеватора зазначила, що 364 стаття, яка стала підставою для проведення обшуку, взагалі не стосується комерційних структур, а тільки державних організацій. З ними у підприємства, за словами керівника, немає ділових відносин.

"Ми вважаємо, що причина упередженого ставлення до компанії - це успішна робота терміналу. Підприємство нікого не цікавило шість років, але коли ми його запустили в роботу, коли пішли серйозні обсяги вантажів, багатьом захотілося взяти участь у цьому бізнесі.

Ми розцінюємо дії силовиків як невмотивований тиск на компанію, як перешкоджання діяльності ТОВ "КІ.МОД". Компанія ризикує втратити клієнтів, які побоюються збройного захоплення продукції. Поки керівництво України піклується про прихід іноземних інвесторів, на місцевому рівні відбувається утиск прав національного інвестора, примушення його до корупційних відносин. Компанія "КІ.МОД" планує продовжувати діяльність у порту міста Кам'янське і захищати свій бізнес, використовуючи всі правові інструменти", - резюмували в пресслужбі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram