ГоловнаЕкономікаДержава

ФДМ готує "road show" для залучення інвесторів, - Сенніченко

Глава Фонду впевнений, що необхідно підготувати великий портфель приватизації.

ФДМ готує "road show" для залучення інвесторів, - Сенніченко
Дмитрий Сенниченко
Фото: Макс Левин

Глава Фонду державного майна Дмитро Сенніченко розповів, яким чином фонд має намір залучати інвесторів для приватизації. За його словами, для цього готують "road show".

Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Нам потрібен парад для різного типу об'єктів. Але для початку створимо меню, зрозуміємо: ось це - "похилені сараї". І вони точно нецікаві нікому. Тому road show будуть тоді, коли ми станемо готові запропонувати якісний продукт. Іншими словами, такий інвестиційний продукт, який реально захочуть купити. А їздити і розповідати, що у нас тут буде приватизація, ми такі вічно перспективні, вічно багатообіцяюча країна, - це вхолосту", - заявив Сенніченко.

Глава ФДМ впевнений, що українська сторона повинна підготувати великий портфель приватизації, в якому вже зараз є 21 підприємство.

"Включаючи такі, які у всіх на слуху: ОПЗ, "Центренерго", "Краснолиманська", "Електроважмаш" і інші. Далі пішов блок обленерго, де, так, є свої питання. Упевнений, перше з підприємств, яке ми красиво продамо - це готель "Дніпро". Формально це мала приватизація, але ми її зробимо, як велику. Далі є список з 30-ти підприємств", - анонсував Сенніченко.

Нагадаємо, у 2020 році ФДМ планує "пустити з молотка" 3-5 великих об'єктів і 300+ малих і середніх. Детальніше читайте в інтерв'ю Сенніченка LB.ua: "Вони хакнули країну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram