ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укроборонпром" відновив зірваний контракт на 45 БТР

12 бронетранспортерів передано у війська, інші повинні бути готові до осені.

"Укроборонпром" відновив зірваний контракт на 45 БТР
Фото: morozov.com

"Укроборонпром" відновив зірваний контракт на 45 бронетранспортерів БТР-4Е.

Про це повідомив заступник генерального директора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм у фейсбуці.

2016 року Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова уклало контракт на постачання Міністерству оборони 45 бронетранспортерів, але через проблеми з постачанням корпусів виробництво було зірвано. Невиконання контракту призвело до фінансової кризи на підприємстві - накопичилися борги перед співробітниками і постачальниками.

У листопаді 2019 року президент Володимир Зеленський провів у Харкові нараду з питань "Укроборонпрому", на якій представники КБ назвали умови для виконання зірваного контракту. Підприємство попросило заплатити за вже виготовлені 12 БТР і продовжити контракт до 31 серпня 2020 року.

Влада пішла підприємству назустріч.

"На сьогодні контракт повністю відновлено. Військова прийомка вже прийняла 12 одиниць техніки, БТР поїхали в 92-гу механізовану бригаду ЗСУ. Ще 33 одиниці техніки слід поставити до 31 серпня 2020 року... Вітаю 92-гу окрему механізовану бригаду з отриманою технікою, а співробітників ХКБМ - з оплатою першої партії техніки і отриманням 278 мільйонів грн", - повідомив Найєм.

За його словами, для виготовлення нових корпусів бронетранспортерів використають броню українського виробництва марки "71".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram