ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта" виставить на продаж 132 тис. кв. м непотрібної нерухомості

Компанія витрачає на її утримання 10 млн гривень на рік.

"Укрпошта" виставить на продаж 132 тис. кв. м непотрібної нерухомості
Фото: konkurent.in.ua

"Укрпошта" має намір виставити на продаж понад 800 об'єктів нерухомості загальною площею 132 тис. кв. м, які не використовуються або більше не потрібні компанії.

Про це йдеться на сайті "Укрпошти".

Наприклад, на продаж виставляють 17 баз відпочинку. Також компанія хоче продати аварійні будівлі та об'єкти, що складаються з одного фундаменту. Щорічно на утримання цього майна "Укрпошта" витрачає близько 10 млн гривень у вигляді податків, плати за комунальні послуги, охорону тощо.

Завдяки закону, прийнятому в жовтні 2019 року, компанія отримала можливість позбутися від надлишкового майна.

"В "Укрпошти" 1,3 мільйона квадратних метрів нерухомості, багато її розташовано в центрах великих міст або на березі Чорного моря, де висока вартість землі. І 10% цих об'єктів непридатні для ефективного використання, що зовсім не сприяє розвитку "Укрпошти" як логістичної компанії. Ба більше, щороку ми витрачаємо майже 10 млн грн на їх утримання. Ці ресурси повинні працювати на компанію, а не приносити збитки. Всі отримані гроші ми плануємо інвестувати в інфраструктуру та будівництво нових автоматизованих сортувальних х центрів", - заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Список об'єктів, які буде виставлено на приватизацію, є на сайті Prozorro, де "Укрпошта" 23 грудня розпочала процедуру вибору оцінювача.

Нагадаємо, на початку жовтня Верховна Рада дала добро на продаж частки в "Укрпошті" стратегічному інвестору, виключивши її зі списку майна й об'єктів, що не підлягають приватизації.

"Укрпошта" є національним оператором поштового зв'язку України. Вона існує як окреме підприємство з 1994 року. З липня 2016 року "Укрпошту" очолює обраний на конкурсі генеральний директор Ігор Смілянський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram