ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишньому керівництву Дельта Банку оголосили про підозру в розкраданні 4,4 млрд гривень

Підозри оголошено трьом особам.

Колишньому керівництву Дельта Банку оголосили про підозру в розкраданні 4,4 млрд гривень
Фото: finbalance.com.ua

Правоохоронці оголосили підозру екскерівництву правління АТ "Дельта Банк" у розкраданні 4,4 млрд гривень.

Про це інформує пресслужба Департаменту кібербезпеки поліції.

"Сьогодні, 23 грудня, відповідні підозри були оголошені колишній голові ради директорів АТ "Дельта Банк", заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу АТ "Дельта Банк" та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю", - йдеться в повідомленні.

Оперативне супроводження матеріалів справи здійснювалося працівниками Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Києва за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України.

"Правоохоронці встановили, що посадові особи АТ "Дельта Банк" незаконного виводили грошові активи в особливо великих розмірах. За схемою вони протягом 2012-2015 років здійснювали кредитування підконтрольного фіктивного суб'єкта господарської діяльності. Гроші перераховувалися на підставі фіктивних угод за межі території України на рахунки підконтрольних офшорних компаній", - йдеться в повідомленні.

У кіберполіції зазначають, що посадові особи Дельта Банку для прикриття такої незаконної діяльності несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи та вносили неправдиві дані в автоматизовану банківську систему. Такі дії стали підставою для визнання АТ "Дельта Банк" неплатоспроможним і введення тимчасової адміністрації.

Згідно з висновками судово-економічних експертиз підтверджено заподіяння посадовими особами АТ "Дельта Банк" збитків на суму 4,4 мільярда гривень.

Зараз перевіряється можлива причетність й інших посадових осіб і власників АТ "Дельта Банк" до протиправної діяльності.

Нагадаємо, в лютому 2017 року ексглаву ради директорів Дельта Банку Олену Попову і ще трьох осіб запідозрили в розкраданні 1,7 млрд гривень коштів банку. Гроші виводилися на ТОВ "Бонні і Клайд".

У 2018 році ФГВФО підрахував, що загальні втрати кредиторів збанкрутілого в 2015 році Дельта Банку становили 24,5 млрд гривень. Оцінна вартість активів банку становить 29,2 млрд гривень, тоді як зобов'язання банку - 53,77 млрд гривень.

10 травня 2019 року Генпрокуратура відновила справу про виведення майже $50,63 млн з Дельта Банку.

10 грудня Північний апеляційний господарський суд за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб наклав арешт на активи, що належать власнику збанкрутілого в 2015 році Дельта Банку Миколі Лагуну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram