ГоловнаЕкономікаДержава

Супутниковий моніторинг EOS показав, скільки української землі залишається у "тіні"

Між даними у кадастрі і фактичною ситуацією величезна різниця.

Українсько-американська компанія EOS Crop Monitoring запустила інтерактивну супутникову карту реального стану полів по всій країні. Моніторинг показав значне розходження між даними у кадастрі і фактичною ситуацією.

Усього полів на незареєстрованих землях - близько 4,3 млн га, повідомляється у пресрелізі компанії.

На карті можна побачити, що площа посівів ріпаку у Херсонській області, за даними супутників, становить 117,8 тис. га. Це на третину більше, ніж інформації у кадастрі. Або ж на прикладі Дніпропетровської області видно 136,4 тис. га полів на незареєстрованих у державному кадастрі землях.

Карта використовує результати дослідження, яке проводилося EOS DA спільно з Інститутом космічних досліджень Національної академії наук і Державним космічним агентством України в рамках проекту Світового банку землі. Зараз результати дослідження використовуються Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

Карта EOS Crop Monitoring знаходиться у вільному доступі на сайті.

Нагадаємо, що 21 листопада міністр Тимофій Милованов зробив презентацію супутникового моніторингу українських полів. При цьому міністр публічно не озвучив ані виконавця, ані джерела фінансування цього проєкту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram