ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" озвучив ціну на газ для населення в січні 2020 року

Вона на 12% менша, ніж у січні минулого року.

"Нафтогаз" озвучив ціну на газ для населення в січні 2020 року
Фото: argumentua.com

В Україні у січні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів становитиме 5 500 гривень за 1000 кубометрів. Про це повідомили в пресслужбі "Нафтогазу".

"Це на 12% менше, ніж у січні 2019 року", - заявили в компанії.

Якщо споживачі хочуть отримувати газ за ціною, яка буде змінюватися щомісяця до кінця опалювального сезону, потрібно з 10 по 24 грудня звернутися до своїх регіональних збутових компаній.

Тим, хто хоче купувати газ за фіксованою ціною з 1 січня 2020 року і до кінця сезону, не потрібно нікуди звертатися або вносити передоплату - для них з 1 січня буде діяти гарантована ціна.

"Наше завдання - інформувати споживачів про ризики і дати право свободи вибору, оскільки щомісячна вартість газу протягом першого кварталу 2020 року може бути і вищою від гарантованої ціни, і нижчою", - заявив керівник дивізіону "Інтегрований газ" Андрій Фаворов.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ввів гарантовану ціну на газ до кінця опалювального сезону, щоб не допустити стрибка цін у разі "газової війни" з Росією. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram