ГоловнаЕкономікаБізнес

Недобудови "Укрбуду" забере "Київміськбуд" (оновлено)

Зеленський пообіцяв, що інвестори не залишаться без квартир.

Недобудови "Укрбуду" забере "Київміськбуд" (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Компанія "Київміськбуд" взяла на себе зобов'язання завершити будівництво проєктів "Укрбуду".

Про це в ефірі телеканалу "1+1" сказав президент Володимир Зеленський.

"Хочемо заспокоїти зараз всіх постраждалих інвесторів. На сьогоднішній вечір питання вирішене. Вся ця нерухомість буде добудована, зобов'язання на себе взяв "Київміськбуд". Питання буде вирішене", - заявив він.

Оновлення. "Київміськбуд" підтвердив наміри завершити будівництво всіх об'єктів "Укрбуду", передає "Інтерфакс-Україна".

"Основна частина переговорного процесу з компанією "Укрбуд" і представниками її нових інвесторів про добудову незавершених житлових будинків виявилася успішною. Відповідно до неї, "Київміськбуд" бере на себе зобов'язання підхопити об'єкти "Укрбуду" з метою їх добудови і подальшої передачі інвесторам", - повідомила будкомпанія.

У "Київміськбуді" зазначили, що обидві компанії очікують складні юридичний і технічний процеси передачі об'єктів і укладених угод.

"Київміськбуд" робитиме все можливе для прискорення процесу. Запевняємо інвесторів: ваше житло буде добудовано, а квартири - передано власникам", - додали в будкомпанії.

Нагадаємо, що після приходу до влади Володимира Зеленського у керівника будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася виникли проблеми з правоохоронними органами. Зараз він фігурує вже в трьох кримінальних справах і отримав дві підозри.

Улітку на багатьох будівництвах "Укрбуду" завмерли роботи, з них вивезли техніку, а рядові співробітники компанії перестали отримувати зарплату.

У разі банкрутства компанії постраждали б 13 тисяч інвесторів. Це більше від "Еліта-центру" разів у шість і  майже дорівнює масштабам незаконних будівництв Анатолія Войцеховського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram