ГоловнаЕкономікаДержава

ГПУ заявила про обшуки в "Енергоатомі", підприємство це спростовує (оновлено)

Обшуки пов'язані із закупівлею обладнання для АЕС за завищеними цінами.

ГПУ заявила про обшуки в "Енергоатомі", підприємство це спростовує (оновлено)
Фото: Л.Кучер

На державному підприємстві "Енергоатом" провели обшуки за фактом закупівлі обладнання для АЕС за завищеними цінами. Про це повідомили на сторінці ГПУ у Facebook.

Також обшуки пройшли в місцях роботи та проживання чиновників держпідприємства, які можуть бути причетними до закупівлі обладнання і монтажних робіт для деяких АЕС за завищеними цінами.

"За версією слідства, у 2017-2018 роках окремі комерційні структури поставили спеціалізовані клапани на загальну суму майже 40 млн гривень, попередньо купивши їх у виробника за вчетверо нижчою ціною. З метою штучного завищення вартості продукції було виготовлено псевдодоговір купівлі-продажу, бухгалтерську і податкову звітність, використано ланцюг підприємств-"транзитерів", - пояснили в Генпрокуратурі.

Слідство встановлює всі деталі злочину, вживає заходів для відшкодування збитків державі.

Згодом в "Енергоатомі" заявили, що ні в київському офісі, ні у відокремлених підрозділах обшуків не було, передають "Українські новини".

Нагадаємо, 27 листопада Кабінет Міністрів звільнив президента "Енергоатому" Юрія Недашковського. Він обіймав цю посаду з березня 2014 року.

До цього він також керував «Енергоатомом» з лютого 2005-го по жовтень 2006 року, а потім ще раз із червня 2008-го по серпень 2012 року.

"Енергоатом" експлуатує Запорізьку, Рівненську, Хмельницьку і Южно-Українську АЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram