ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнес готовий до добровільної реструктуризації "зеленого" тарифу для збереження його загального терміну, - ЄБА

Експерти закликають найближчого пленарного тижня ухвалити законопроєкт №2543.

Бізнес готовий до добровільної реструктуризації "зеленого" тарифу для збереження його загального терміну, - ЄБА
Фото: eba.com.ua

Бізнес готовий піти на добровільне зниження "зеленого" тарифу" задля збереження його загального терміну, що передбачається законопроєктом "Про внесення змін у деякі закони України щодо покращення інвестиційного клімату у сфері відновлювальної енергетики" (№2543). Про це заявив менеджер комітетів Європейської бізнес асоціації Ігор Гоцик на засіданні Комітету Асоціації з палива та енергетики 10 грудня, пише РБК-Україна.

"Було повне розуміння позицій як бізнесу, так і народних депутатів. Розуміння, я маю на увазі, позицій одне одного. І фактично бізнес стояв на позиції єдиного голосу індустрії, коли фактично більшість, сьогодні присутня, висловлювала одні й ті самі тези, крім деяких пунктів. Те, що ми бачили сьогодні на засіданні комітету, - що бізнес, індустрія фактично стоять на єдиних позиціях. Незважаючи на те, що це сонячна генерація, це вітер. Тому що проблеми єдині для всіх. І вже власне бізнес готовий зробити крок уперед для того, щоб піти на добровільне пониження тарифу задля збереження його загального терміну. І це насправді критично важливе питання", - сказав Гоцик.

Законопроєкт підготовлено на виконання доручення президента України Володимира Зеленського, який на українсько-литовському економічному форумі 27 листопада заявив, що ретроспективної зміни "зеленого" тарифу не буде і українська влада не планує робити жодних кроків, які погіршать умови ведення бізнесу в Україні.

Експерти закликають найближчого пленарного тижня прийняти законопроєкт №2543, акцентуючи увагу на тому, що учасники ринку ВДЕ очікують - запропоновані документом норми мають почати діяти якомога швидше.

"Добре, що ми маємо зареєстрований законопроєкт, але ті компанії, з якими я спілкуюся, мають питання - коли він буде прийнятий", - заявив радник юридичної компанії Dentons Максим Сисоєв.

Проєкт закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо покращення інвестиційного клімату у сфері відновлювальної енергетики" (№2543) зареєстрований у Верховній Раді 6 грудня 2019 року. За словами одного зі співавторів законопроєкту, народного депутата Лесі Василенко, проєкт дозволить державі дотриматись зобов’язань перед інвесторами і в той самий час зменшити навантаження через виплати за "зеленим" тарифом на ринку енергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram