ГоловнаЕкономікаБізнес

Названо претендентів на концесію в порту Херсона

Конкурс привернув увагу іноземних інвесторів.

Фото: seaport.kherson.ua

Міністерство інфраструктури оголосило, що в концесійному конкурсі в порту Херсона візьмуть участь чотири компанії.

Як зазначено на сайті міністерства, заявки подали:

1. Турецька стивідорна компанія Busserk, яка оперує в трьох портах у Туреччині: Губретас, Ісденір і Гіресун; по 50% Busserk належать логістичній компанії Erkport Lojistik і Емраху Гезгіну.

2. ТОВ "Спеціальна компанія Морський порт Херсон" - консорціум українського портового оператора "Аскет Шипінг" (40%) і зернотрейдера "Глобал Грейн" (60%).

3. ТОВ "Рісойл-Херсон" - консорціум компаній "Петро ойл енд кемікалс" із грузинської промислової групи GIG (60%) і швейцарського портового оператора Risoil (40%).

4. ТОВ "Укрморпорт" - консорціум Кременчуцького річкового порту (10%), дочірнього підприємства "Юран" (40%, пов'язане з портовим оператором "Бруклін-Київ") і юридичної компанії "Джастіс енд Ло" (60%).

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада прийняла закон про концесію.

Концесія є формою державно-приватного партнерства, в рамках якого інвестор на платній основі отримує право на будівництво об'єкта або управління ним. При цьому операційний ризик перекладається на інвестора, йому не гарантується окупність інвестицій або витрат. Дохід від користування йде інвестору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram