ГоловнаЕкономікаДержава

Гончарук запустив програму дешевих кредитів для підприємців

Вона запрацює з 1 лютого 2020 року.

Гончарук запустив програму дешевих кредитів для підприємців
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України готує до запуску програму підтримки мікро- та малого підприємництва. Вона запрацює 1 лютого 2020 року, а обсяг кредиту складе 1,5 млн грн на 5 років. Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає Урядовий портал.

Ця програма є продовженням ініціативи президента України Володимира Зеленського, про яку він говорив у своєму нещодавньому відеозверненні до заробітчан.

“Її суть дуже проста - стимулювати появу нових підприємців і заохотити повертатися наших заробітчан додому й відкривати бізнес тут”, - зазначив Олексій Гончарук.

За його словами, зараз напрацьовують усі необхідні рішення для запуску. Уже найближчим часом почнуть приймати заявки. Зараз уже працює вебпортал http://smeprogram.guf.gov.ua/, де можна залишити запит на участь у програмі.

“5% річних - якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум два робочих місця; 7% річних - для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць (але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%!); 9% річних - для бізнесу з виручкою до 50 млн грн”, - пояснив співвідношення відсоткових ставок Гончарук.  

Як зазначив прем'єр, стартапи зможуть брати участь від початку своєї діяльності, а нинішній бізнес - якщо вже працює мінімум 12 місяців. При цьому сам учасник програми має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

“Для участі знадобиться бізнес-план, якщо ви плануєте бізнес з нуля. Якщо ж уже працюєте, то позитивна фінансово-кредитна репутація і платіжна дисципліна”, - підкреслив Олексій Гончарук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram