ГоловнаЕкономікаДержава

Путін назвав неприйнятними умови України щодо транзиту

"Сподіваюся, це запитувана позиція і вдасться її якось погодити".

Путін назвав неприйнятними умови України щодо транзиту
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна висунула економічно неприйнятні умови для транзиту газу.

Про це він сказав на брифінгу в середу після зустрічі в Москві з президентом Сербії Олександром Вучичем, повідомляють на сайті Кремля.

"Ми готові зберегти український транзит, ми ведемо зараз переговори про це у Відні. Щоправда, умови, які нам пропонують українські транзитери, вони економічно неприйнятні поки що. Але я сподіваюся, це запитувана позиція і вдасться її якось погодити", - сказав він.

Нагадаємо, що голова "Газпрому" Олексій Міллер також поскаржився, що Україна виставила дуже високі тарифи на транзит на найближчі роки.

З 1 січня 2020 року спливає 10-річний транзитний контракт між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".

Україна за участю Єврокомісії намагається домогтися від Росії підписання нового 10-річного договору про транзит газу в обсягах до 90 млрд кубометрів на рік. Водночас у "Нафтогазі" скептично налаштовані з приводу його підписання, виконавчий директор групи Юрій Вітренко заявив, що варто готуватися до припинення транзиту газу з 2020 року.

Росія розраховує в 2020 році завершити будівництво другого газопроводу "Північний потік", що дозволить скоротити до мінімуму або взагалі відмовитися від транзиту газу через Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram