ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський: Приватбанк повернуть мені найближчим часом

Олігарх пригрозив банку штурмом з боку робітників НЗФ.

Коломойський: Приватбанк повернуть мені найближчим часом
Фото: стопкадр видео

Український олігарх, колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський упевнений, що зможе повернути собі банк найближчим часом.

Про це він заявив в коментарі Kyiv Post.

"Міжнародний валютний фонд знає, що Приватбанк буде повернуто (мені) найближчим часом", - цитує Коломойського видання.

Олігарх також сказав, що йому невідомо, чому підконтрольний йому Нікопольський завод феросплавів викупив на рік оренду парковки перед головним офісом Приватбанку.

Він заявив, що завод справедливо вимагає компенсації від Приватбанку, і пригрозив, що протест може загостритися, якщо банк не здасться.

"Якщо Приватбанк продовжить так себе вести, я думаю, що працівники заводу можуть увійти в Приватбанк", - пригрозив Коломойський, маючи на увазі, що робітники будуть штурмувати банк.

Нагадаємо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про незаконність націоналізації Приватбанку.

Рішення не набрало чинності, оскільки було оскаржене в апеляційній інстанції.

Під час виступу в британському аналітичному центрі Chatham House прем'єр-міністр Олексій Гончарук пообіцяв не допустити повернення Приватбанку Коломойському.

Приватбанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року у зв'язку з неплатоспроможністю.

Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова була докапіталізувати на суму 116,8 млрд гривень. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram