ГоловнаЕкономікаБізнес

Аеропорт "Львів" вперше подолав позначку у 2 млн пасажирів

Авіаперевезення у Львові зростають на десятки відсотків в рік.

Фото: facebook.com/LvivAirport

У неділю, 7 липня, аеропорт "Львів" прийняв двохмільйонного пасажира у 2019 році. Ним став хлопчик Соломон Классен, який з батьками прилетів з Дортмунда рейсом авіакомпанії WizzAir.

Про це повідомила пресслужба аеропорту.

Фото: facebook.com/LvivAirport

Аеропорт "Львів" вперше у своїй історії подолав позначку у 2 млн пасажирів за рік. З цього приводу у терміналі "А" відбулися урочистості за участю перших осіб міста та області: голови ЛОДА Маркіяна Мальського, мера Львова Андрія Садового, заступника голови облради Богдана Гагалюка.

Фото: facebook.com/LvivAirport

"З 500 тисяч у 2015 році сьогодні у нас 2 мільйони, а приріст щорічно складає близько 50%. У цьому році у нас буде 42% приросту пасажиропотоку і можемо досягти навіть 2,2 мільйона. Наступного року ми плануємо розвиватися не гірше - на рівні 30-40%", - заявила директор аеропорту Тетяна Романовська.

Нагадаємо, що у 2017 році аеропорт "Львів" вперше став мільйонником. Цей показник було досягнуто ним 1 грудня. У 2018 році мільйонного пасажира прийняли 26 серпня, у 2019 році - 7 липня.

Аеропортами-мільйонниками в Україні також є "Бориспіль", "Київ", "Одеса", "Харків" (обслужив мільйонного пасажира 2 жовтня 2019 року) і "Сімферополь" на окупованій території. Мільйонником був аеропорт "Донецьк", його знищили під час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram