ГоловнаЕкономікаБізнес

Арештовану Херсонську нафтоперевалку продали за 200 млн гривень

Колишній актив Курченка знайшов покупця.

Арештовану Херсонську нафтоперевалку продали за 200 млн гривень
Фото: setam.net.ua

У понеділок на майданчику OpenMarket за 200 млн гривень продали майновий комплекс Херсонської нафтоперевалки площею 5471,5 кв. м.

Про це повідомила пресслужба держпідприємства "СЕТАМ" (OpenMarket).

Стартова ціна становила 161 млн гривень.

"Як ми і очікували, лот зацікавив великих гравців на ринку. Завдяки конкурентним торгам заробили додатково майже 39 млн гривень. Сподіваюся, після продажу підприємство буде ще активніше працювати на паливному ринку України", - заявив гендиректор ДП Віктор Вишньов.

Назви компанії-переможця не вказано.

Нагадаємо, Херсонську нафтоперевалку купила група СЄПЕК Сергія Курченка восени 2013 року. Вона складається з нафтогавані (включає сім резервуарів під світлі нафтопродуктів) і нафтобази, комплекс має в своєму розпорядженні також два морські причали, які дозволяють приймати судна з вантажопідйомністю до 10 тис. тонн.

У 2014 році об'єкт було арештовано і визнано речовим доказом у справі Сергія Курченка. З осені 2014 року перевалка перебуває в управлінні державного підприємства "Підприємство із забезпечення нафтопродуктами".

Херсонський нафтоперевальний комплекс виставлено на продаж у рамках виконавчого провадження щодо стягнення боргу "Реал Банку" за кредитом рефінансування, наданим Нацбанком у листопаді 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram