ГоловнаЕкономікаДержава

Суд заборонив продавати майновий комплекс заводу "Маяк"

Його виставили на торги на електронному аукціоні.

Суд заборонив продавати майновий комплекс заводу "Маяк"
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Прокуратура Києва запобігла незаконному відчуженню державного майнового комплексу "Завод Маяк", що входить у концерн "Укроборонпром".

Щоб не допустити продажу на електронному аукціоні СЕТАМ майна заводу загальною площею близько 20 тис. кв. м, вони відправили клопотання до Голосіївського районного суду. Про це повідомили на сторінці прокуратури Києва в Facebook.

"Колишній чиновник підприємства за винагороду обіцяв представнику комерційної структури сприяти в придбанні комплексу через систему СЕТАМ за 60 млн гривень. За його словами, це вдвічі менше за реальну вартість майна", - повідомили правоохоронці.

Організатора схеми затримали, проте комплекс усе одно було виставлено Державною виконавчою службою на торги з початковою вартістю 62 млн гривень.

Для запобігання відчуженню і перевірки даних про можливе штучне заниження вартості об'єкта прокуратура і звернулася до суду, який задовольнив клопотання про арешт.

Нагадаємо, 5 листопада співробітники Служби безпеки затримали колишнього заступника генерального директора заводу "Маяк" під час отримання $200 тис. хабара. Він намагався заробити $2,5 млн на продажу майна держконцерну "Укроборонпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram