ГоловнаЕкономікаДержава

У МВФ прокоментували візит місії в Україну

"Сподіваюся, доб'ємося швидкого результату".

У МВФ прокоментували візит місії в Україну
Директор управления МВФ по вопросам Европы Пол Томсен
Фото: Голос Америки

Під час візиту в Україну місія Міжнародного валютного фонду проведе обговорення з керівництвом країни нової трирічної програми розширеного кредитування, деталі якої українська делегація обговорювала з МВФ у Вашингтоні минулого місяця.

Про це директор управління МВФ з питань Європи Пол Томсен заявив Голосу Америки.

Як зазначається, нова програма повинна замінити програму "стенд бай", обсяг якої становив 3,9 млрд доларів.

"Сподіваюся, доб'ємося швидкого результату. Хоча прогрес обнадійливий, залишаються деякі невирішені питання. Давайте побачимо", - сказав Томсен.

Представник МВФ зазначив, що питання очищення банківського сектора буде важливою частиною обговорень.

"Це одне з питань. Україна досягла прогресу. Ми знаємо, що існують виклики. Важливо, щоб не було відкату в досягненнях. Тому, це важлива частина обговорень", - прокоментував Томсен.

Коментуючи основні виклики, які стоять перед Україною, Томсен наголосив на досягненнях країни в стабілізації економіки, але також і певні розчарування, зокрема в питанні подолання корупції та державного управління.

"Важливо зберегти незалежність центрального банку, досягти прогресу в фінансовому секторі, продовжити бюджетну консолідацію. Україна не так добре просувається в структурних реформах. Можна сказати, що протягом останніх років розвиток подій тут розчаровував. Нас особливо хвилюють питання корупції і управління та, я думаю, що новий уряд має посилити зусилля в цій сфері", - додав Томсен.

Раніше стало відомо, що місія МВФ повернеться до Києва 14 листопада.

Нагадаємо, що Україна обговорює з МВФ нову трирічну програму підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування. Місія МВФ працювала в Києві 12-26 вересня. Міністерство фінансів заявило, що хоча представники фонду покинули Україну без нової програми, переговори перебувають в активній фазі.

21 грудня 2018 Україна отримувала перший і поки єдиний транш за програмою stand by обсягом близько $1,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram