ГоловнаЕкономікаБізнес

Західним інвесторам подобається сьогоднішній "драйв" в Україні, - гендиректор ДТЕК

"Інвесторам подобається президент, молодий уряд".

Західним інвесторам подобається сьогоднішній "драйв" в Україні, - гендиректор ДТЕК
Фото: Макс Требухов

Розпочаті зміни в Україні підвищують інтерес закордонних інвесторів до українських ринків. Таку думку висловив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко під час Київського міжнародного економічного форуму, пише УНІАН.

Напередодні енергетична компанія успішно випустила дебютні стандартні "зелені" єврооблігації і завдяки цьому залучила 325 млн євро на будівництво вітрових і сонячних електростанцій.

"На мій погляд, випуск зелених бондів - це успіх не тільки нашої компанії, це успіх України. Тому що ми змогли створити новий інструмент, який дозволяє нові інвестиції в країну. Що подобається інвесторам, виходячи з нашого спілкування з ними? Інвесторам подобається президент, молодий уряд, той драйв, який є в країні, і бажання її змінити. Але що інвесторам не подобається - це необдумані заяви, які лунають від окремих політиків", - сказав Тимченко.

Як приклад він навів дискусії про поправки до закону про енергоринку, яким пропонується встановити нові цінові та інші обмеження для виробників електроенергії, а також заяви про намір ретроспективно переглянути "зелений" тариф для відновлюваної енергетики.

"До наших бондів був великий інтерес, але ставка за ними могла б бути нижчою. Кілька відсотків у ній - це те, чого нам коштували висловлювання деяких політиків з парламенту. Але коштували вже не тільки нашій компанії, а й Україні загалом. Тому що, якщо будуть нові випуски облігацій іншими компаніями, для них буде бенчмарк - дебютний випуск ДТЕК", - сказав Тимченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram