ГоловнаЕкономікаФінанси

Може виникнути ситуація, в якій криптовалютним стартапам доведеться покинути Україну, - засновник криптогаманця

Зі ста найкращих некастодіальних гаманців чотири створені українцями.

Може виникнути ситуація, в якій криптовалютним стартапам доведеться покинути Україну, - засновник криптогаманця
Фото: Макс Требухов

Регулювання криптовалютної сфери може привести до ситуації, в якій стартаперам доведеться покинути Україну і україномовних користувачів.

Про це під час круглого столу "Для чого Україні потрібні блокчейн і легалізація криптовалюти?" в Інституті Горшеніна заявив засновник інноваційного біткоїн-гаманця Trustee Wallet Вадим Груша.

“У криптовалютному світі є дуже важливий елемент - некастодіальні гаманці, технічні рішення, які дозволяють вам зберігати вашу власність, тобто криптовалюту. Це дуже важливий елемент в індустрії, таких гравців у світі є близько 100. З цих ста чотири команди - це українці. Зараз на нас впаде регулювання і ми станемо податковим агентом для наших користувачів, що швидше за все вдарить по тому, як ми працюємо з користувачами.

"Нам або треба повністю відмовитися від фіатних грошей, що означає, що ми випадемо з сотні кращих гравців, станемо на облік і вся некастодіальна суть криптовалюти втратить свою суть і ми станемо неконкурентноспроможними. Може виникнути ситуація, в якій нам доведеться покинути Україну і україномовних користувачів, і інші гравці можуть відмовитися від України з цієї причини", - сказав Вадим Груша.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram