ГоловнаЕкономікаДержава

КБ ім. Морозова назвало умови для виконання зірваного контракту на 45 БТР

Підприємство попросило заплатити за вже виготовлені машини.

КБ ім. Морозова назвало умови для виконання зірваного контракту на 45 БТР
Фото: ukroboronprom.com.ua

Виконувач обов'язків директора Харківського конструкторського бюро машинобудування імені Морозова Володимир Жадан заявив, що підприємство готове виконати зірваний контракт на 45 бронетранспортерів. Але для цього термін контракту потрібно продовжити до 31 серпня 2020 року, а кожен БТР оплачувати окремо.

Про це він розповів на нараді з питань "Укроборонпрому" в Харкові.

Жадан нагадав, що 2016 року ХКБМ уклало контракт на постачання Міністерству оборони 45 бронетранспортерів, але через проблеми з постачанням корпусів армія отримала лише п'ять машин. Ще сім БТР передадуть у війська після обладнання радіостанціями.

Зрив контракту поставив КБ на межу банкрутства.

"Невиконання контракту заблокувало отримання подальших коштів. Це призвело до того, що на сьогодні ми маємо гігантські заборгованості перед нашими співвиконавцями", - розповів Жадан.

Заборгованість із зарплати на підприємстві сягнула 47 млн гривень за липень-вересень, воно вже втратило близько 20% кадрів і не має грошей на комплектуючі для виробництва нових БТР.

"Якщо не провести термінових заходів для виходу з кризи, це призведе до зупинки підприємства і за принципом доміно потягне на дно близько ста підприємств-постачальників", - попередив Жадан.

За його словами, підприємство зможе вибратися, якщо йому заплатять за виготовлені 12 БТР близько 29 млн гривень за кожен. У такому разі завод готовий за 10 місяців завершити контракт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram