ГоловнаЕкономікаБізнес

Група ДТЕК розмістила зелені єврооблігації

Дебютних єврооблігацій з терміном обігу п'ять років розміщено на 325 млн євро.

Група ДТЕК розмістила зелені єврооблігації
Фото: finance.obozrevatel.com

"ДТЕК ВДЕ" першою серед українських компаній розмістила спеціалізовані цінні папери для розвитку відновлюваної енергетики. Дебютних зелених єврооблігацій з терміном обігу п'ять років розміщено на 325 млн євро зі ставкою 8,5% річних.

«Зелені єврооблігації - це новий інструмент для українських компаній, щоб залучити інвестиції в розвиток відновлюваної енергетики. Їх успішне розміщення, безумовно, є успіхом всієї команди ДТЕК. Ми створили унікальну експертизу, яка дозволила реалізувати масштабні й амбітні проєкти. Проєкти, які показали міжнародним інвесторам високий професіоналізм українських компаній, - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. - Безумовно, це успіх і всієї української енергетики. Перед Україною відкрито унікальну можливість створити сучасну енергетику: чисту, ефективну, конкурентну. Дебютне залучення зелених єврооблігацій дає дієвий фінансовий механізм для переходу України до енергобалансу з нижчим СО2».

Кошти, залучені від розміщення зелених єврооблігацій, будуть спрямовані виключно на наявні і майбутні проєкти "ДТЕК ВДЕ" у відновлюваній енергетиці. Для прозорості та підзвітності використання залучених коштів компанія впровадить систему публічної звітності, яка буде відображати розподіл коштів по проєкту і опис самих проєктів. Така звітність буде публікуватися на сайті компанії до моменту погашення позики, що є найкращою ринковою практикою.

Зелені єврооблігації з 12 листопада увійдуть до лістингу на біржі Euronext Dublin.

Нагадаємо, ДТЕК входить до складу SCM, акціонером якої є Рінат Ахметов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram