ГоловнаЕкономікаФінанси

Усі банки України повністю перейшли на міжнародний стандарт IBAN

Тепер номери рахунків клієнтів будуть містити 29 символів.

Усі банки України повністю перейшли на міжнародний стандарт IBAN

Усі банки України повністю завершили перехід на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN для зручної ідентифікації рахунків і проведення розрахунків між ними.

Про це повідомляють на сайті Національного банку.

Тепер номери рахунків клієнтів банків в Україні будуть містити 29 символів і відповідати вимогам стандарту IBAN, який використовують у Європі.

"Завдяки скороченню кількості реквізитів використання цього міжнародного стандарту робить комфортним оформлення розрахункових документів", - наголошено в повідомленні.

Як повідомляли. перехід на стандарт IBAN розпочався 5 серпня і тривав до 31 жовтня.

"Станом на 31 жовтня 103 учасники системи електронних платежів здійснили 66% від загальної кількості платежів саме з використанням IBAN. У той самий час у клієнти ще мають час, щоб звикнути до нового стандарту. Аж до 12 січня 2020 року можна використовувати ті платіжні реквізити, які застосовувалися до введення цього міжнародного стандарту. У цей період банки приймають до виконання документи на переказ коштів клієнтів, у яких заповнені або пара реквізитів «Код банку» і «Рахунок», або рахунок за стандартом IBAN", - зазначили в НБУ.

Нагадаємо, остаточний перехід усіх розрахунків на стандарт IBAN відбудеться з 13 січня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram