ГоловнаЕкономікаДержава

Кличко оголосив про завершення будівництва ділянки Окружної від Рокоссовського до Сім'ї Кульженко

Продовження до Богатирської побудують пізніше.

Кличко оголосив про завершення будівництва ділянки Окружної від Рокоссовського до Сім'ї Кульженко
Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про завершення будівництва Великої Окружної дороги на ділянці від проспекту Маршалла Рокоссовського до вулиці Сім'ї Кульженко. Рух нею відкриють 1 листопада.

Про це йдеться на сайті Київміськадміністрації.

"Після цієї ділянки ми перейдемо до активної фази будівництва моста над залізничними коліями і вулицею Богатирською. Там уже готова земляна основа під будівництво шляхопроводу до вулиці Богатирської", - сказав мер Києва.

За його словами, на Богатирській уже побудували основну конструкцію мосту над дорогою, розширили проїжджу частину під заїзди і виїзди з мосту. Також влаштовано асфальтобетонне покриття основного проїзду - "Вишгород-Київ". Роботи, які можливі за технологією, триватимуть і взимку.

"Цю ділянку повинні були зробити ще 16 років тому. Були проєкти. Але реалізацію планів почали ми. Після завершення всього обсягу робіт буде створено ще один шлях для об'їзду столиці, і ми суттєво розвантажимо місто від транзитного транспорту, який сьогодні курсує через Київ центральними вулицями", - підкреслив Кличко.

Рішення про будівництво нової ділянки Великої Окружної дороги було прийнято ще в 2001 році, але роботи зупинилися через відсутність грошей. Наприкінці 2016 року будівництво поновилося. У грудні 2017 року Кличко заявляв про плани за рік побудувати всю ділянку від проспекту Маршалла Рокоссовського до Богатирської вулиці. Але в реальності за два роки змогли побудувати тільки половину від плану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram