ГоловнаЕкономікаБізнес

Peugeot і Fiat Chrysler ведуть переговори про злиття

Об'єднана компанія стане четвертим за величиною автовиробником.

Peugeot і Fiat Chrysler ведуть переговори про злиття
Фото: EPA/UPG

Французька автомобілебудівна компанія Groupe PSA (Peugeot S.A) та італійсько-американська корпорація Fiat Chrysler Automobiles N.V ведуть переговори про злиття.

Як зазначає "Інтерфакс-Україна", компанії оприлюднили короткі пресрелізи, в яких ідеться про те, що переговори націлені на створення однієї з найбільших у світі груп у галузі автомобілебудування.

Подробиці угоди не повідомляють.

За даними джерел The Wall Street Journal, компанії обговорюють злиття рівних у вигляді обміну акцій. Гендиректором об'єднаної компанії може стати гендиректор PSA Карлос Таварес, головою ради директорів - Джон Елкан, який займає аналогічну посаду в FCA.

Сукупна капіталізація FCA і PSA становить близько $46 млрд. Минулого року компанії спільно продали 8,7 млн автомобілів, що є четвертим показником у галузі. Більше продали тільки концерн Volkswagen і альянс Nissan-Renault-Mitsubishi (по 10,8 млн) і японська Toyota Motor (10,6 млн).

Інтерес двох компаній до злиття підкреслює загальну тенденцію до консолідації в автомобільній галузі, оскільки більшим компаніям простіше скорочувати витрати і вести розробки в таких перспективних, але витратних сферах, як електромобілі і самокеровані автомобілі.

Нагадаємо, що Groupe PSA належать такі бренди, як Citroën, Peugeot, Opel, Vauxhall і DS. Портфель брендів FCA включає Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Ram Trucks.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram