ГоловнаЕкономікаБізнес

Представник ДТЕК спростував звинувачення АМКУ в монополізмі на Бурштинському енергоострові

Більш ніж 40% електроенергії в зону Бурштинського енергоострова постачають із сусідніх європейських країн незалежні трейдери.

Представник ДТЕК спростував звинувачення АМКУ в монополізмі на Бурштинському енергоострові
Фото: Макс Левин

Ціна реалізації електроенергії Бурштинської ТЕС (ДТЕК "Західенерго") становить 1590 грн за МВт год, при цьому середня ціна імпортерів становить 1880 грн за МВт год. Про це у відповідь на заяву про початок розслідування АМКУ проти ДТЕК в ефірі "Свободи Слова" заявив Віталій Бутенко, генеральний директор Д.Трейдінг.

Він заявив, що більш ніж 40% електроенергії в зону Бурштинського енергоострова постачають з сусідніх європейських країн незалежні трейдери.

При цьому ціна продажу електроенергії цих трейдерів вища, ніж ціна ДТЕК.

"Я повинен пояснити цю брехню про Бурштинський енергоострів. Імпортери продають електроенергію з-за кордону по 1880 гривень (за МВт год, - ред.). Ви знаєте, за якою ціною продає Бурштинська ТЕС? За 1590 гривень (за МВт год, - ред.)", - повідомив Бутенко у відповідь на твердження голови парламентського комітету з ПЕК Андрія Геруса про відкриття справи АМКУ проти ДТЕК.

4 жовтня АМКУ почав розслідування проти ДТЕК "Західенерго". АМКУ побачив ознаки монопольного становища ДТЕК "Західенерго" на ринках електроенергії в межах торгової зони Острів Бурштинської ТЕС.

У компанії вже назвали висновки Антимонопольного комітету абсолютно безпідставними і упередженими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram