ГоловнаЕкономікаДержава

На кордоні України та Словаччини утворилася величезна черга з машин

Виїзду очікують понад 400 вантажівок.

На кордоні України та Словаччини утворилася величезна черга з машин
Фото: korzonews.info

На виїзді з України в Словаччину в понеділок, 28 жовтня, скупчилося понад 400 вантажівок, через що черга на КПП "Ужгород-Вишнє Нємецьке" розтягнулася майже на 10 кілометрів. Про це повідомила речниця Закарпатської митниці ДФС Алла Дацюк у коментарі для "Укрінформ"

"На виїзді з України біля КПП "Ужгород-Вишнє Нємецьке" на словацькому кордоні зібралося 450 вантажівок, черга утворилася на об'їзній дорозі Ужгорода і перевищила 10 км", - пояснила Дацюк.

За її словами, така ситуація спостерігається вже майже тиждень, а вантажівок щодня стає все більше. Причина цього - закінчення терміну договорів на рух вантажних авто через Польщу.

"Усі їдуть до Словаччини, де в них є дозволи і де вони дешевші за польські. Тому ситуація буде напруженою і далі, поки не видадуть нові польські дозволи", - уточнила вона.

Представники Закарпатської митниці заявили, що робота йде в штатному режимі, але порадили водіям поки вибирати інші КПП для перетину кордону України і Євросоюзу.

Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що дефіцит дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення через територію Польщі для українських перевізників було створено штучно польською стороною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram