ГоловнаЕкономікаБізнес

МАУ закриває кілька рейсів через низьку рентабельність

Компанія вводить програму беззбиткових перельотів.

МАУ закриває кілька рейсів через низьку рентабельність
Фото: facebook.com/Igubc

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) має намір закрити на період зимової навігації 2019/2020 рейси в Амман, Мінськ і Ригу з 16 листопада у зв'язку з негативною рентабельністю.

Про це повідомляють на сайті компанії.

"Новий розклад вводять із 16 листопада 2019 року на весь зимовий сезон навігації IATA 2019/2020... У зв'язку з негативною рентабельністю МАУ припинить виконання рейсів в Амман, Мінськ і Ригу", - йдеться в повідомленні.

Також буде припинено виконання польотів за маршрутом "Київ - Пекін", а частотність польотів за маршрутом "Київ - Бангкок" знижено до трьох щотижневих рейсів.

Зазначають, що всі власні регулярні рейси МАУ в країни Західної Європи будуть виконуватися в денний час з вильотом із Києва в проміжку 09:30-10:30 і прильотом до Києва в проміжку 17:30-18:30 за місцевим часом. У той самий час частотність польотів між Києвом і Брюсселем, Копенгагеном, Стокгольмом, Краковом і Мадридом зросте до щоденної, також двічі на день будуть виконуватися рейси в Лондон і Вільнюс.

Регулярні рейси МАУ в Каїр, Дубай, Анкару, Ізмір, Єреван, Баку і Тегеран будуть виконуватися в нічний час з вильотом із Києва в проміжку 20:00-21:00 і прильотом до Києва в проміжку 07:30-08:45 за місцевим часом, при цьому польоти до Тель-Авіва, Стамбула і Тбілісі будуть виконуватися по кілька разів на день.

На внутрішніх напрямках МАУ має намір здійснювати рейси з Києва в Одесу, Харків і у Львів двічі на день, а в Дніпро, Херсон, Чернівці, Запоріжжя та Івано-Франківськ - щодня.

Окрім того, в період зимової навігації кількість рейсів МАУ між Києвом і Торонто зросте з двох до трьох на тиждень, а з 16 листопада виліт із Києва в Нью-Йорка переноситься на 11:30, приліт до Києва - на 16:20. Рейси до США і Канади будуть виконуватися на літаках Boeing-777.

Планується, що кількість щотижневих рейсів між Києвом і Делі збільшиться до п'яти в зимовому сезоні 2019/2020, а потім і до семи в літньому сезоні 2020 року.

У компанії пояснили, що скорочення програми польотів обумовлене "необхідністю оптимізації витрат авіакомпанії і повернення її в зону беззбитковості".

Нагадаємо, у вересні президентом МАУ став топменеджер аеропорту "Бориспіль" Євген Дихне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram