ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишніх топменеджерів банку "Богуслав" підозрюють у розкраданні 21,6 млн грн

Гроші вивели через кредит без застави.

Колишніх топменеджерів банку "Богуслав" підозрюють у розкраданні 21,6 млн грн

Національна поліція повідомила про підозру трьом колишнім співробітникам збанкрутілого банку "Богуслав" і економісту Нацбанку.

Про це йдеться на сайті прокуратури Києва.

За даними слідства, між "Богуславом" і комерційною структурою, підконтрольною його співробітникам, було підписано кредитний договір на суму понад 21,6 млн гривень. У заставу передали промислове обладнання, якого не існувало.

Після цього грошима заволоділи заступник голови правління банку, заступник начальника управління корпоративного бізнесу і начальник служби безпеки банку. Кредит "відмили" через фіктивні підприємства, в результаті чого банк зазнав збитків.

24 жовтня всім трьом повідомили про підозру за ч.5 ст.191 (крадіжка), ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Також підозру отримав головний економіст відділу перевірок кредитними ризиками НБУ, який підписав акт перевірки майна, якого не існувало і яке мали передати на забезпечення кредиту. Йому закидають ч.2 ст.366 КК (службова фальсифікація).

Нагадаємо, що банк "Богуслав" луснув у листопаді 2017 року.

Станом на 1 листопада 2017 року власниками істотної участі в ПАТ "Банк Богуслав" були Володимир Романенко (76,5343% акцій) і Наталія Вакуленко (23,4657%). Згідно з даними Нацбанку України, станом на 1 липня 2017 року за розміром загальних активів банк "Богуслав" займав 58 місце (747,385 млн грн) серед 88 банків, які діяли в країні.

Фонд гарантування вкладів заявляв, що з банку "Богуслав" до банкрутства вивели понад 300 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram