ГоловнаЕкономікаДержава

Паризький суд відхилив апеляцію Росії щодо компенсації Ощадбанку за активи в Криму

Сума компенсації - $1,3 млрд плюс відсотки.

Паризький суд відхилив апеляцію Росії щодо компенсації Ощадбанку за активи в Криму
Фото: Сергей Нужненко

Паризький Апеляційний суд відхилив спробу Російської Федерації припинити примусове виконання рішення міжнародного арбітражу щодо компенсації збитків "Ощадбанку", завданих в результаті анексії Криму з боку Російської Федерації.

Про це повідомляє пресслужба українського банку.

Основним аргументом Росії було те, що примусове виконання арбітражного рішення в країнах, які меншою мірою захищають державний імунітет, ніж Франція, може завдати їй шкоди. Суддя відхилив клопотання Росії і зазначив, що вимоги щодо виконання рішення варто оцінювати, виходячи з конкретних обставин справи, і посилання на гіпотетичні підстави, які були наведені Росією, є неприпустимими.

Суд зазначив, що примусове виконання рішення не поставить під загрозу фінансове становище країни, і що "Ощадбанк" не ставить під ризик можливе повернення коштів у разі скасування рішення.

Суддя відхилив прохання Російської Федерації та зобов'язав її сплатити частину витрат на провадження.

Нагадаємо, Ощадбанк був першою держкомпанією і першим українським банком, який виграв справу проти РФ щодо збитків, отриманих в результаті анексії Криму. 26 листопада 2018 року держбанк відсудив у Росії $1,3 млрд за кримські активи в Арбітражному трибуналі в Парижі.

У серпні 2019 року Росія оскаржила рішення арбітражу і заявила, що Ощадбанк як частина колишнього Сбербанку СРСР нічого не інвестував.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram