ГоловнаЕкономікаФінанси

Офіс президента заявив про відсутність підстав для повернення Приватбанку Коломойському

"Якими б не були рішення судів, немає ніяких підстав для повернення".

Офіс президента заявив про відсутність підстав для повернення Приватбанку Коломойському
Фото: president.gov.ua

Керівництво Офісу президента в особі Андрія Богдана і його заступників Андрія Смирнова і Юлії Ковалів у середу зустрілося з послами країн "Великої сімки".

Як повідомляє пресслужба президента України, на ній обговорювалися переговорний процес з Міжнародним валютним фондом і ситуація з Приватбанком зокрема.

"Прийнявши рішення про націоналізацію, держава вклала в Приватбанк 155,3 млрд грн, що дозволило зберегти кошти українців. Ми вважаємо, що якими б не були рішення судів, немає ніяких підстав для повернення державного Приватбанку колишнім акціонерам", - йдеться в заяві ОПУ.

Співрозмовники також обговорили пріоритети проведення економічних реформ, співпрацю з міжнародними партнерами, міжнародними фінансовими організаціями та судову реформу в Україні.

Богдан і його заступники повідомили послам про пріоритети та подальші кроки щодо ініціатив, спрямованих на економічне зростання і поліпшення інвестиційного клімату, а також розповіли, що проєкти законів про незаконне збагачення і анбандлінгу НАК "Нафтогаз України" (відокремлення діяльності з транспортування палива) будуть розглянуті наступного тижня.

Нагадаємо, що до приходу до Адміністрації президента (зараз - Офіс) Андрій Богдан був особистим адвокатом Ігоря Коломойського. Зараз Коломойський судиться за Приватбанк проти держави, на яку працює Богдан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram