ГоловнаЕкономікаДержава

Звільнений держсекретар Міненерго очолить ДП "Укрхімтрансаміак"

Звільнений держсекретар Міненерго очолить ДП "Укрхімтрансаміак"
Фото: ukranews.com

Максим Немчинов, який наприкінці вересня був звільнений з посади державного секретаря Міністерства енергетики та вугільної промисловості, стане тимчасово виконувачем обов'язків директора державного підприємства "Укрхімтрансаміак".

Про це йдеться на сайті уряду.

У неділю на засіданні Кабміну була узгоджена кандидатура Немчинова, його має призначити профільне міністерство.

"Укрхімтрансаміак" був створений 2001 року і є монополістом в Україні з транспортування рідкого аміаку магістральними трубопроводами. Останніми роками його роботу супроводжують постійні скандали навколо керівництва.

Довгий час "Укрхімтрансаміак" очолював Віктор Бондик, що прославився 13-метровим парканом навколо особняка в Бучі. Його звільнили 2016 року у зв'язку з порушенням законодавства й обов'язків за контрактом, а також через невиконання вимог Державної фінансової інспекції.

Того самого року відбувся конкурс на посаду директора "Укрхімтрансаміаку", його виграв менеджер швейцарської компанії BLOCK Technical AG Павло Шебеста, але призначений він так і не був.

Бондик же незабаром став підозрюваним у справі про завдання збитків у розмірі $ 2,3 млн (справу згодом закрили), а потім НАБУ затримало нового в.о. директора "Укрхімтрансаміаку" Ігоря Трегубенка за підозрою в розкраданні 40 млн гривень.

Останнім часом держпідприємством у статусі виконувача обов'язки керує Валентин Шліхта.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram