ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" повернулася у сферу управління Мінінфраструктури

Відомство запланувало масштабну реформу залізниці.

"Укрзалізниця" повернулася у сферу управління Мінінфраструктури
Фото: Александр Рудоманов

Кабінет Міністрів повернув "Укрзалізницю" у сферу управління Мінінфраструктури.

Про це повідомив міністр Владислав Криклій з посиланням на постанову №874 від 9 жовтня.

"Рішенням уряду "Укрзалізницю" повернули до сфери управління Міністерства інфраструктури. Спасибі прем'єр-міністру Олексію Гончаруку за підтримку в подоланні наслідків дивних коаліційних домовленостей попереднього уряду", - написав Криклій у фейсбуці.

За його словами, це рішення дозволить провести реформу "Укрзалізниці" з поділом на оператора інфраструктури, вантажного перевізника і пасажирського перевізника і вивести її на біржу.

Криклій розраховує, що в Україні буде створено конкурентний ринок залізничних перевезень і забезпечено рівноправний доступ до залізничної інфраструктури. Для цього потрібен новий закон про залізничний транспорт.

Також у планах міністерства - модернізація залізничної інфраструктури та оновлення парку пасажирських вагонів і локомотивів.

Нагадаємо, в січні 2017 року Кабінет Міністрів України передав ПАТ "Укрзалізниця" в управління уряду. Рішення було прийнято на тлі публічного конфлікту між міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і головою "Укрзалізниці" Войцехом Бальчуном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram