ГоловнаЕкономікаДержава

Пропозиції Мінфіну стосовно ренти залізної руди вимагають доопрацювання, - Гетманцев

Оподаткування під час видобутку залізної руди, на його думку, є недостатнім, але пропозиції Мінфіну щодо підвищення податкового навантаження на залізорудну галузь Гетманцев назвав надмірними.

Пропозиції Мінфіну стосовно ренти залізної руди вимагають доопрацювання, - Гетманцев
Даниил Гетманцев
Фото: Юридична газета

Необхідно знайти компромісне рішення під час розгляду та подальшого доопрацювання законопроєкту №1210, який передбачає підвищення ренти за видобуток залізної руди майже в 5 разів. Таку думку висловив автор законопроєкту №1210 Данило Гетманцев у коментарі МінПрому. Він нагадав, що під час підготовки документа до розгляду Верховною Радою у другому читанні передбачається внесення змін до його тексту.

"По руді ми припускаємо знайти компроміс з галуззю та з Міністерством фінансів". – сказав Д. Гетманцев. Він висловив упевненість, що сьогодні рівень оподаткування під час видобутку залізної руди є недостатнім - але пропозиції Мінфіну щодо підвищення податкового навантаження на залізорудну галузь назвав надмірними.

"Тому ми хочемо знайти середину, баланс", - сказав Д. Гетманцев. Він також наголосив на важливості питання розрахунку бази оподаткування під час видобутку залізної руди.

"Це складне питання, тому що наші бідні залізні руди потребують збагачення, базу вирахувати непросто. Ймовірно, нам потрібно створити між Мінфіном і податковою службою робочу групу, яка протягом декількох місяців надала б нам пропозиції правильної бази оподаткування - а зараз прийняти якесь проміжне рішення", - сказав Д. Гетманцев, який очолює комітет ВР з податкової та митної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram