ГоловнаЕкономікаДержава

Українська делегація вирушила в США на переговори з МВФ

Протягом 14-20 жовтня у Вашингтоні проходитимуть щорічні збори Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

Українська делегація вирушила в США на переговори з МВФ
Фото: ifarsala.gr

Голова Нацбанку Яків Смолій вирушив до Вашингтона на щорічні збори Міжнародного валютного фонду і Світового банку. Під час цих зборів делегація проведе низку робочих зустрічей з представниками МВФ. Про це повідомляють на фейсбуці Національного банку України.

Крім Смолія, до складу української делегації увійшли його заступники Катерина Рожкова і Дмитро Сологуб.

"Під час щорічних зборів Українська делегація проведе низку робочих зустрічей з представниками МВФ, Світового банку, міжнародного депозитарію Clearstream, найбільших міжнародних інвестиційних компаній і банків, а також двосторонні зустрічі з керівниками ряду центробанків", - сказано в повідомленні Нацбанку.

Щорічні збори МВФ і Світового банку проходитимуть протягом 14-20 жовтня 2019.

Крім того, представники українського центробанку будуть брати участь у дискусії на тему ринку праці, світової фінансової системи і її розвитку.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував цю робочу поїздку.

Крім того, Гончарук у грудні розраховує підписати нову програму співпраці з МВФ.

Місія МВФ працювала в Києві 12-26 вересня. Міністерство фінансів заявило, що переговори з Фондом про нову програму перебувають в активній фазі, хоча раніше ЗМІ повідомляли, що місія покинула Україну без особливого результату. При цьому МВФ почав обговорення нової трирічної програми підтримки України в рамках механізму розширеного фінансування і виступив за прискорення судової реформи і скорочення ролі олігархів у економіці.

21 грудня 2018 року Україна отримала перший і поки що єдиний транш за програмою співпраці з МВФ обсягом близько $1,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram