ГоловнаЕкономікаБізнес

Ексмер Варшави заступив на посаду бізнес-омбудсмена України

Поляк Свєнчіцький замінив литовця Шемету.

Ексмер Варшави заступив на посаду бізнес-омбудсмена України
Фото: facebook.com/Marcin.Swiecicki

Ексмер Варшави Марчін Свєнчіцький заступив на посаду бізнес-омбудсмена України.

Про це йдеться на сайті бізнес-омбудсмена.

Поляк замінив на цій посаді Альгірдаса Шемету, який ще в лютому 2019 року повідомив про своє рішення не продовжувати контракту, але погодився залишитися на посаді до жовтня.

Свєнчіцький - польський політик і економіст, колишній міністр зовнішньоекономічних зв'язків і заступник міністра економіки, а також колишній мер Варшави. Останні вісім років був депутатом польського Сейму, де обіймав посаду заступника голови української парламентської групи. Він також консультував український уряд щодо реформи децентралізації у 2014-2015 роках і був керівником проекту ЄС-ПРООН "Блакитна стрічка" в Києві у 2007-2011 роках.

"Ми бачили Раду як ефективну організацію, яка допомагає компаніям в Україні захищати свої законні права. Моє першочергове завдання - це нарешті прийняття Верховною Радою закону про Установу бізнес-омбудсмена. Коли буде діяти цей закон, Рада матиме більше інструментів для виявлення й усунення системних проблем, з якими стикаються підприємці, а також налагодження ефективного діалогу між бізнесом та державними органами", - зазначив Свєнчіцький.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів створив раду бізнес-омбудсмена як свій постійний консультативно-дорадчий орган у 2014 році, кошти для його фінансування виділив ЄБРР. Наприкінці того самого року Альгірдас Шемета був призначений бізнес-омбудсменом для боротьби з корупцією в Україні. До цього обіймав посаду комісара ЄС з питань оподаткування, з митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram